Ny dag, nya tag

Fast den här dagen har ju nästan gått helt och hållet. =) Har haft den sista föreläsningen för terminen idag! Men ska snart iväg på mikroskopering. Imorrn har vi dissektion och på fredag övnings-dugga på mikroskoperingen. På måndag är det mikroskoperingsprov och torsdag nästa vecka är det tenta och sen sommarlov! Jippi! Förstår inte riktigt hur jag klarade mig igenom terminen. Skönt är det i alla fall!

Lite upp och ner

Det har varit lite upp och ner med det mesta de sista dagarna. Mest humöret och pluggandet. Konstigt nog inte vädret. Det har varit toppenfint sen i helgen faktiskt. Hursomhelst, man måste nog få bryta ihop lite innan man kan ta sig samman och se klart på situationen. Det gjorde i alla fall jag och nu är jag på gång igen!

Föreläsning två timmar på förmiddagen idag, urin och genitalia. Vi får verkligen lära oss allt. Sen idag har jag mikroskopering i två timmar. Blir nog bra. Nu måste jag försöka plugga lite innan jag ska tillbaks till skolan.

Det är förresten hur bra som helst att ha cykel! Jag är framme en kvart tidigare än om jag skulle ha gått nuförtiden. Väldigt bra!

Fredag kväll

Skoldagen har varit bra. Gick från 8.15 till 15.15 ungefär. Bra dag faktiskt. Första föreläsningen var om cirkulationen och vi gick igenom hjärtat och en massa artärer och vener och grejer. Faktiskt rätt begripligt. Nu gäller det bara att hålla allt i huvudet!

När jag kom hem så mikrade jag lite mat från frysen (lika bra att äta upp rester när jag ändå är ensam hemma) och sen såg jag på tv och surfade lite. Ungefär två-tre timmar senare gick jag ut i det otroligt fina vädret vi har i Umeå och joggade min lilla runda på 30 min. Väldigt skönt. Efter det hann jag prata med Daniel och mamma och sen cyklade jag till Ålidhem och köpte sorbet. Mycket gott. Hade tänkt slöa och se på Så ska det låta, men det gick visst inte ikväll. Vet inte om det är slut för säsongen eller nåt. Har i alla fall missat det totalt. Sen så har jag liiite ont i magen efter några chokladbitar, men det var det värt.

Imorrn kommer Daniel hem igen! Fast det har faktiskt varit rätt skönt att vara ensam hemma och få göra lite som man vill. Jag har inte varit ensam på rätt länge faktiskt. Men det är ju bra mycket skönare att ha någon här. Det är bara det att när man vet att man alltid har någon hos sig, så funkar det att vara ensam ibland och få längta lite. Det är bra.

Nu ska jag se om jag ska hitta på nåt mer ikväll, annars är det väl bara att lägga sig. Men det är ju så ljust ute så man vill helst vara uppe hur länge som helst! Särskilt nu när det är helg och allt. I sommar ska jag vara uppe länge på kvällarna. Hade tänkt försöka vara uppe en hel natt, men man brukar ju bli så fruktansvärt trött när man ska försöka sig på nåt sånt.
Ha en bra kväll alla!

Vilket väder!

Har just hoppat ur duschen efter en härlig joggingtur. Var ute och joggade i hela 30 minuter. Det har nog aldrig hänt förut att jag har klarat av att kontinuerligt jogga så länge (utan diverse håll, mjölksyra i benen och andfåddhet). Det låter ju inte speciellt mycket, men för mig känns det hur bra som helst! Det var superhärligt ute också, solen lyser och värmer, samtidigt som det fläktar skönt. Fortsätt med det här vädret, tack!

Annars så har jag suttit på MB mellan 9.30-15.00 idag och försökt plugga. Går sisådär, mycket att lära sig. Men det kommer nog faktiskt snart. Vi har inte så många nya områden att gå igenom, och tentaveckan har nästan tre helt tomma dagar för inläsning. Det bör gå bra. Det ska gå bra.

Jag har blivit ensam hemma i helgen, som sagt. Men bara till lördag kväll. Ikväll hade jag tänkt se lite på Eurovision-semifinalen. Tills dess ska jag faktiskt plugga. Vilket betyder nu!

Snart blir det plugg

Snart ska jag cykla iväg till Medicinska biblioteket och plugga lite. Det är två veckor kvar till tentan nu! Två veckor kvar till sommarlov alltså, otroligt!

Ikväll åker Daniel upp till Slussfors, han ska ha lab-dag med kemikursen på Luspen imorrn. Så jag blir ensam i två nätter innan han kommer tillbaks på lördagkväll. Jag får se vad jag hittar på under tiden. Ska kanske passa på att städa och läsa och annat tråkigt.

Det är så kul med det nya huset också! Om ni inte varit inne och tittat än så gör det gärna:
slussforshuset.bilddagboken.se. Det är snart helt klart! Ska bli kul att se det när vi far upp i sommar sen.

Bäst att göra sig iordning nu. Vet inte hur länge jag orkar sitta, det beror på om jag hittar nån att plugga med. Får se.

Så segt

Cyklade till skolan och skulle ha föreläsning 8.15. Föreläsaren kommer inte, vi väntar i en halvtimme. Sen får vi veta att han dubbelbokat sig och vi får ha föreläsningen 13.00 istället. Jag som hade tänkt gå hem och sova hela eftermiddagen efter morgonens föreläsning. Det blev lite mikroskopering i en halvtimme, sen gav jag upp och åkte hem. Hade väl tänk plugga lite, men vet inte om jag orkar just nu. Får kanske bli imorrn. Usch, det är snart bara två veckor kvar till tentan. Känns inte så jättekul. Men men, ser man det positivt så är det ju inte långt kvar till sommaren då heller.

Lång dag

Hemma efter en heldag på skolan. Mycket information att ta in känns det som. Det lär nog bli biblioteket i veckan också. Måste nog börja kolla på gamla tentor också tror jag. Man ligger alltid steget efter på nåt sätt.

Mera Tradera

Har lagt upp två auktioner till, titta gärna här!

Shoppingtur med familjen

Familjen är nere i stugan i helgen och idag har vi varit på shoppingtur på Ersboda. Vi var först till Jysk och Rusta, sen blev det H&M, Stadium och KappAhl. Hittade en fin topp på H&M (bland annat, men det var bara den jag köpte). Fick prova en skjortklänning som jag har suktat efter länge och den var så fin! Hade gärna velat köpa den, men det blev inte. Känns som att man borde vara lite ekonomisk, men samtidigt känns det inte som att jag har kläder. Vilket ju var en total motsägelse, men jag använder inte så mycket av de kläder jag har. Måste nog ta en utrensning igen. Lite till ska nog kunna plockas bort.

Har lagt upp några auktioner på Tradera, för den intresserade
här.

Hoppas alla har en trevlig helg!


Trötthet

Jag har varit så otroligt trött idag. Förstår inte alls. Är det bara vårtrötthet eller nåt mer? Så jobbigt. Imorrn börjar jag efter lunch i alla fall. Skönt. Ska fortsätta vila nu.

Joggingtur

Hör och häpna! Jag har varit ute på joggingtur ikväll! Igen, dessutom, för igår var vi ute en sväng både jag och Daniel. Men ikväll så blev det en långtur. Daniel och en kompis skulle upp på Marieberg och spela snooker (typ biljard) och jag fick för mig att jag skulle jogga/gå dit och sen åka hem med dem. Det hela slutade med att jag faktiskt joggade mestadels och tog mig dit på 40 minuter. Vet inte hur långt det är riktigt, men det kändes himla bra! Jag fick inte ens håll eller mjölksyra i benen! Otroligt, otroligt, det är allt jag kan säga. Måste vara att jag har grundat bra med alla mina promenader till skolan. Nu ska man väl ändå komma igång med nån slags träning. Skulle ha varit skönt att hinna simma nån gång också. Får se när nu det blir.

Känner mig så nöjd. =) Hur har er dag varit?

Nio månader

Idag har vi varit gifta i nio månader! Helt otroligt att det snart är ett år sedan. Det har varit härligt!

bilddagboken.se

Har ju glömt att länka till vår bilddagbok: bergfors.bilddagboken.se. Vi föll för trycket och skaffade en. Kändes enklare än att lägga upp på vår gemensamma blogg. Så titta gärna in! Jag lär fortsätta att skriva här så glöm inte bort att läsa här också. =)

När vi var hemma sist så rensade jag i lite gamla grejer där. Hittade bland annat gammal hårmascara, nån som minns det? Haha, lite fränt var det allt. Det luktade precis som jag mindes det. Sen så hittade jag även några gamla armband i härligt grön och blå färg. Nostalgi, helt klart.

Hosta

Jag har fått sån hosta efter att förkylningen släppte. Hostar hur mycket som helst på kvällarna och nu känner jag att jag nästan har träningsvärk i magen om jag hostar lite. Jobbigt.

Har suttit på Medicinska biblioteket 11-16 idag och pluggat. Satt först själv och läste, men sen såg jag två killar i klassen så jag förflyttade mig till deras bord. Alltid skönt att plugga med nån så man blir lite pressad att verkligen göra nåt. Sen kom Daniel och vi pratade litegrann där och så gick vi hem. Skönt. Imorse var vi uppe 04.45 för att hinna fixa tårta till Maria. Phew. Vi gick dit och grattade vid 05.15 och åt tårta. Haha. Lite kul var det allt!

Vilsen katt

Har just kommit in efter att ha gått en promenad till Ålidhem med en katt som verkade vilsen. Som tur var hade den ett halsband med adressen på, så det gick ju bra att hjälpa den hem. Vi såg den igår och så var den kvar här imorse så då var det lika bra att hjälpa den hem.

Vid 10 hade jag tänkt vara på Medicinska och läsa lite. Det är bra att komma sig iväg nån annanstans när man ska plugga. Jag har så otroligt svårt att sitta hemma och läsa. Det är så tråkigt. På biblioteket finns i alla fall böcker man kan slå upp och kolla i utöver de som jag har hemma. Så det är ju bra.

Klarade tentan!

Åh, så skönt!!! Det här behövdes verkligen. Nu känner jag att jag blev lite peppad på att verkligen försöka plugga på kursen vi läser nu. Gick till Medicinska biblioteket efter att vi fick tillbaks tentorna och satt och läste i 1 ½ h, sen gick jag ner på stan en sväng och åkte buss hem. Imorse var jag på stan och klippte mig också. Glömde ta en före-bild, men det kanske kommer upp en efter-bild. Det blev inte så stor förändring, mest bort med det nötta. Har inte klippt mig en februari förra året (!). Fast det blev lite toppat inför bröllopsfrisyren. Skönt att ha det gjort iaf.

Kom just på att jag kanske borde börja tänka på att boka tid hos tandläkaren så småningom också. Är det en gång per år eller vartannat år de brukar kalla en? Det kanske är bäst att jag börjar gå regelbundet här i Umeå också, när jag nu ändå läser till tandläkare. =)

Nu verkar förkylningen ha gett sig också. Första morgonen på länge som jag inte är tätt i näsan och halsen. Man uppskattar aldrig att få vara frisk mer än när man just har varit sjuk.

Fortfarande krasslig

Nu är vi i Umeå efter att ha varit i Slussfors och Sundsliden sen Valborg. Skönt att komma hem en sväng. Jag hinner nog inte hem förrän till sommarlovet nu. Är fortfarande lite sjuk och har fått en jobbig rethosta. Hoppas att det ger sig snart. Jag var inte direkt inställd på en sån här långvarig förkylning.

Idag börjar jag inte förrän 13.15 igen. Jag drömde att jag har försovit mig (!) ändå. Väldigt knäppt.