Trött och sjuk

Sitter här och vill helst tycka synd om mig själv som måste ge mig i kast med pluggningen fast jag är krasslig. Har skola 13-16 sen idag. Hoppas det blir lugnt. Antar att det är bäst att börja plugga in lite från igår om det ska ge något. Jag ska bli bättre på att plugga, jag ska det! För det behövs verkligen. Det här är inga kurser man bara glider igenom (om man inte är supersmart), det är nåt som är klart.

Ska börja läsa nu.

Föreläsningsfri dag

Är "ledig" idag. Men jag ska försöka läsa på lite från föregående föreläsningar. Igår hade vi första mikroskoperingsträffen. Det var faktiskt riktigt kul. Titta på olika vävnader och celler. Vi ska lära oss att utifrån preparat kunna säga vilken vävnad vi ser. Lite knepigt, men jag tror att det kommer att gå.

Var lite snuvig och hostig när jag steg upp imorse, men jag tror att det mest var som jag brukar ha på morgonen för nu verkar det ha gått över. Skönt. Ska väl försöka ta mig ut på promenad sen också. Härligt att vara uppe såhär tidigt dessutom!

Ge mig nånting nytt

Ibland vill jag bara lägga ner och börja om på nytt, ha hela världen öppen framför mig. Vilja, kunna och våga göra precis exakt vad jag drömmer om. Men vad? Vad är det då jag skulle vilja göra och ha som jag inte redan har? Jag skulle aldrig vilja börja om helt på nytt, aldrig utan Daniel. Jag vill så gärna bara kunna ge mig i kast med att uppnå något som jag skulle vilja uppnå i mitt liv. Resa, lära mig om världen, lära mig om mig själv, lära mig om Gud. Jag har all denna längtan på nåt sätt, men jag kan inte sätta fingret på det. Vi brukar åka till några kyrkor på söndagar, och jag måste säga att det känns bra, det känns intressant och härligt att vara bland människor som vet. Eller ja, åtminstone tror. Jag vill uppleva så mycket och jag hoppas att jag har den kraften och det modet att förverkliga något av det jag vill. Det blev lite flummigt, jag vet inte vad jag ska säga riktigt. Nu ska jag i alla fall ut och gå och försöka rensa i skallen med lite frisk luft.

Tapetsering

En liten tjuvtitt på vår tapetsering i köket; det ser ut som att det är klart, men det fattas lite utanför bilden. =)


Vilka läser?

Jag får bara enstaka kommentarer, men jag ser ju att fler än en-två stycker faktiskt läser (om än inte så fruktansvärt många). Så, vilka är ni andra? =)

Less less less

Har skrivit tenta och jag är så dödlig less på biokemi och cellbiologi. Blä. Hoppas verkligen att jag slipper en omtenta. Det blir att vänta och se helt enkelt. Hoppas de rättar snabbt.

Wish me good luck

Imorgon gäller det. Usch, vad nervöst. Efter två rejäla pluggdagar förstår jag bara mindre och mindre. Konstigt. Skulle vara otroligt skönt att känna att det har gått vägen imorrn. Vi får helt enkelt se. Jag känner mig inte helt optimistisk. Men då är det faktiskt som det ska vara. Lilla pessimist-Anna har flyttat in ett tag. Flyttar nog ut imorrn efter tentan, hoppas jag. Sen ska jag ta det så lugnt jag bara kan resten av veckan.

Tentaångest påbörjas

Jag blir alltid lika förvånad när jag hör klasskompisar diskutera om saker som de inte förstår och jag tänker "ska vi kunna det där OCKSÅ?". Det här måste betyda att jag inte har lagt ner särskilt mycket tid på att plugga och därför blir helgen en mycket spännande upplevelse. Jag sitter och försöker gå igenom saker nu och sen åker vi uppöver. Imorrn blir det hårdkörning hela långa dagen. Lördag bröllop och hemfärd hit ner igen. Sen blir söndag en pluggdag också. Måndag och tisdag ska jag nog sluta upp med några klasskompisar och plugga där. Man blir mer peppad då. Hoppas det funkar. Annars är jag körd på onsdag.


Sommarjobb?

Det känns ynkligt av mig att säga, men jag har verkligen ingen lust att jobba i sommar. Jag skulle helst bara vilja ha ett hederligt, gammalt sommarlov och bara dra omkring och slöa. Grejen är ju bara att vi har en lägenhet att betala och om bara Daniel jobbar (vilket han ska) så kommer jag att känna mig som en stor svikare. Just nu drar jag ju bara in studiebidraget, som ju inte är så värst mycket att komma med, så ett sommarjobb vore väl bland det bästa att satsa på. Skickade just iväg ett mail till en rektor hemmavid, om det skulle behövas sommarvikarier på förskolorna där. Frågan är om jag ska försöka mig på att hitta nåt mer? Hemtjänsten är säkert ett alternativ, men samtidigt känner jag att jag nog inte skulle klara av det. Jag vill inte ha en sommar som enbart har känts jobbig att se tillbaka på.

Det är mycket som snurrar runt, det är det verkligen. Om en vecka har jag tenta på den här kursen och vem vet hur det ska gå. Det är så otroligt mycket att hålla reda på och förstå. Samtidigt som tentaångesten kommer krypande och pluggningen bör påbörjas på allvar så vävs allt det sociala med klassen in. Jag vill kunna vara med i samtal och så. Jag vill bli vän med folk och kunna prata om lite allt möjligt, kanske tillochmed umgås med någon på fritiden. Fast jag funkar tydligen inte så. Det har jag nog aldrig riktigt gjort. Too bad, känner jag. Men jag ska fortsätta kämpa på lite. På fem år ska jag väl hinna bygga upp en liten vänskapskrets här också. Kanske bli bättre på att hålla kontakten med mina gamla klasskompisar och andra kompisar. Det skönaste är ju ändå när andra tar steget och drar med en och startar upp samtalsämnen, men det kan man ju inte alltid förlita sig på att andra gör. Någon som har nåt bra tips till mig?

Sen har man ju en massa annat på gång. Tapetsering och inköp och massa idéer på både smarta och lite mindre smarta saker. Hur ska man kunna planera in allt? Hur ska man hinna med allt? Ibland känns det som att ett liv inte räcker till.

Måste försöka plugga lite nu. Kanske boosta mig med lite kladdkaka. Då blir det pilates imorrn. Deal.

Helg

Nu är det helg igen! Så skönt. Idag blir det att pyssla på lite här hemma och kanske hinna läsa lite mer i kursboken.

Ha en trevlig helg!

Inläsningsdag

Idag har jag en inläsningsdag, alltså en dag utan schemalagda föreläsningar, men med tid för att själv läsa på. Kan behövas. Därför har jag gjort ett schema till mig själv. Såhär ser min dag ut:

09.00-10.00 Läsning
10.00-10.15 RAST
10.15-11.15 Läsning
11.15-12.00 LUNCH
12.00-13.00 Läsning
13.00-13.15 RAST
13.15-14.15 Läsning
14.15-14.30 RAST
14.30-15.30 Läsning
---
15.30-16.30 Städning
16.30-17.30 MIDDAG
17.30-19.00 Städning
19.00-22.00 Tvättid

Då vet ni vad jag gör idag! Blir nog att se lite tv sen under kvällen när all städning och tvätt är bortgjord. Kommer bli så skönt att få allt rent och fint. Vi har inte fått nån rutin på städandet än, det har mest blivit att man gått och småplockat med diverse saker under veckorna. Men nu ska det bli ändring! Kanske tillochmed att jag kan lägga upp ett kort eller två från lägenheten sen. Vi får se.

Ny design?

Känns som att det skulle behövas en liten uppfräschning här, men jag har inte orkat ta tag i det än. Vet att jag skulle kunna fixa nån slags design själv, men jag har ingen vidare fantasi eller ork att göra det. Jaja. Nån gång kanske.

Idag hade jag bara en föreläsning, sen gick jag hem och åt. Har läst lite, sett på tv och lagat mat sen dess. Borde läsa lite mer nu också. Rätt skönt med föreläsningar där man kan hänga med och där man förstår saker. Men jag antar att det beror på att man är lite mer inkörd på det man håller på att läsa nu.

Daniel river lite tapet i hallen. Vi flyttade en garderob som det inte var tapetserat med nya tapeter bakom, så det får vi göra nu. Sen ska vi snart tapetsera i köket, har beställt tapeter! Blir kul. Spännande. Undrar om vi kan hålla sams..? =)

Skola igen

Ja, då var påsklovet slut och skolan börjar igen. Har en rätt lugn vecka i veckan, men jag borde plugga hur mycket som helst. Ska äta frukost nu och sen duscha. Blir att läsa en del efter det.