Country roads, take me home

Imorgon åker jag och Daniel hem! Ska bli så skönt. Men först blir det en dag med föreläsningar. Känns ändå rätt bra. Ska bli härligt att komma hem en sväng. Det håller på att vara rätt länge sedan nu, mer än en månad. Lite konstigt. Ändå känns det inte som att jag har flyttat hemifrån direkt. Jag bor ju på båda ställena. Haha, lite knäppt, men så känns det. Kommer nog alltid att kännas så tror jag.

Anyhow, blir nog bara lite tv ikväll. Later.

Tisdag

Idag är en så kallad pluggdag. Problemet är bara att jag inte vill plugga. Eller jag vill, men jag har inte gnistan. Det är så konstigt hur man tappar lusten till allt ibland. Fast jag skulle nog kunna baka nåt eller kanske till och med städa upp lite här. Men så ser jag kursboken ligga där och stirra på mig. Då blir man inte sugen på varken eller. Sen så kommer ju den ständiga frågan; har jag valt rätt? Jag säger ja, så länge, så kanske jag slipper fundera på det.

Jag var i alla fall ute och gick en liten sväng just, det är toppenfint väder här nere. Otroligt nog. Tror faktiskt att det är minusgrader också. Det skulle vara skönt att åka hem och fara upp på fjället eller nåt liknande och bara sitta och sola och ta det lugnt. Man kan ju drömma i alla fall.

Hoppas alla får en bra dag!

Promenad och kladdkaka

Hinner inte skriva så mycket, men slänger in några bilder från idag. Vi var på långpromenad till Betelkyrkan imorse och ikväll gjorde jag kladdkaka, mums!

  

Helg i sikte

Undrar hur många gånger jag har haft ordet "helg" i rubriken? Ett antal gånger, tycks jag minnas.

Det ska i alla fall bli hur skönt som helst med helg igen. Imorrn ska vi visst ha föreläsning på något av det svåraste när det gäller enzymer. Föreläsaren sa att det nästan var omöjligt att läsa in det själv, så det är väl bäst att man sitter där imorrn och fokuserar totalt på det han pratar om. Det är i alla fall en bra föreläsare, den bästa hittills. Han skriver i princip allt på tavlan, vilket gör att man hänger med bättre eftersom det inte går så fort. Fast det är ändå lite svårt att hänga med ibland, men man får försöka. Det är ju intressant *slår in det i skallen* men rätt mycket på en och samma gång.

Nästa vecka på måndag och tisdag så har vi inget schemalagt alls. Känns superskönt, men jag tror att jag ska försöka läsa på lite och städa upp lägenheten också. Kan behövas.

Vet knappt vad jag ska skriva mer. Det har väl inte hänt så mycket mer spännande, tror jag. Men det kanske kommer!

Dålig bloggskrivare

Usch, vad jag är dålig på att skriva här känner jag. Det är så mycket som händer om dagarna och sen blir jag så trött att jag inte orkar dra upp allt igen. Men i sinom tid kanske. Hade i alla fall en föreläsning om enzymer idag och så har vi intervjuat lite människor om deras syn på tandläkare, ungefär. Lite flummigt, men det gick då fort och bra, så nu är jag hemma rätt så tidigt. Ska lägga mig på soffan och se Gilmore Girls om en stund. Fick sånt magknip efter att jag kom hem också, men jag tror att det håller på att ge sig nu. Skönt.

À bientôt!

Tentan är bortgjord

Har skrivit tenta från 8.00-10.15 ungefär. Så skönt att det är gjort. Jag är så glad. Det känns dessutom som att det gick rätt bra, kan inte förstå detta. Ska tillbaks till skolan 13.15 för en föreläsning. Blir skönt att kunna fokusera lite på föreläsningarna nu och inte känna tentaångest hela tiden. Nu ska jag i alla fall ta mig en välförtjänt vila framför tv:n.

See ya!

...

"For how long, will the fire burn
'cause it saves and it kills me
For how long, will eternity last for the thrill
How long must I wait to see his holyness
How long must it take, before the master sees me
See me now, please hear me now"

Lisa Miskovsky - Handbag

Tentaplugg

Imorgon kl. 8.00-12.00 skriver jag min första tenta. Det är allmän kemi, vilket skulle kunna översättas med hela gymnasiekemin på två veckor. Ungefär. Det känns lite sisådär och jag har väl inte pluggat allra värst mycket under veckorna som gått. Det blir att ta igen och gå igenom det mesta idag. Det känns ändå som att mycket sitter sen gymnasiet, men det är mycket man vet att man har kunnat men inte har en aning om vart det tagit vägen. Just nu läser jag dock igenom några kapitel ur Daniels KeB-bok, så nåt ska väl fastna tycker jag. Ska även gå igenom föreläsningsanteckningar och alla blad vi fått utdelade.

Det är spännande tider. Mycket nytt. Bäst att ge sig på boken igen då.

Helg

Äntligen helg! Men det betyder att det snart blir vecka igen och då är det tenta. Huvva. Nu i helgen kommer i alla fall mamma, pappa och brorsan ner och då blir det att gå på lite affärer och så. Blir härligt. Igår beställde jag lite från Ellos också, så det blir ingen storshopping nu i alla fall. Fanns massa fina reavaror som jag fastnade för.

Nej, nu ska vi ta tag i dagen!


Alla hjärtans dag

Det är Alla hjärtans dag och det kräver faktiskt en bild på min kärlek. Jag vore inte där jag är nu utan honom. Han har förändrat mig och hjälpt mig och stöttat mig, och jag kan berätta vad som helst för honom. Han är min bästa vän, min andra hälft, min man. Den bästa människan jag har träffat. Jag förstår fortfarande inte hur våra vägar kunde korsas och hur underbart planerat allt har visat sig vara. Jag ser med glädje framemot alla år vi har tillsammans framöver. Livet är en gåva och att få dela den med den man älskar är nästan för bra för att vara sant.

Jag älskar dig av hela mitt hjärta.



Plugg och bak

Dagen har varit riktigt bra. Igår var jag helt slut på och kände mig totalt förstörd över kemin (vilket iochförsig inte har lagt sig riktigt än), men nu känns det lite bättre. Det har gått bra att räkna uppgifter, om än knepigt. Vi har hunnit vara på Maxi och handla och så har jag bakat chokladmuffins. Vi har lite ägg som vi måste göra nåt av innan de blir för gamla, så jag passade på att baka lite.

Nu ska jag nog bara ta det lugnt. Kanske fika lite och slöa i soffan. Blir skönt. Får hitta på nåt vettigare att skriva till en annan gång. Det är så mycket som händer hela tiden just nu att det blir så mycket att ta in. Till helgen kommer i alla fall familjen och hälsar på. Kul!

Till sist tänkte jag bara påpeka hur härligt det är att ha någon som bryr sig om en hemma, någon som älskar en. Så alla ni som har någon, ta vara på det. Alla andra, hoppas att ni hittar någon att verkligen trivas med.

Utmaning

I brist på annat så slänger jag in denna utmaning från Erika. Enjoy!

SÅ FORT DU LÄST DETTA HAR DU BLIVIT UTMANAD
Regler: Du måste svara på alla frågor och sen utmana alla som läser detta.

ÅTTA SAKER OM DIG SJÄLV
1. Är du singel?: Nej
2. Är du lycklig?: Ja
3. Är du uttråkad?: Inte så värst
4. Är du ledsen?: Nej
5. Är du italienare?: Nej
6. Är du cool?: Haha, njä
7. Är du från irland?: Nej
8. Är dina föräldrar fortfarande gifta?: Ja

ÅTTA SAKER OM DITT KÄRLEKSLIV
1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?: Får nog säga ja
2. Har du någon gång blivit sårad?: Inte direkt, nej
3. Har du någonsin tänkt på samma tjej/kille flera gånger under samma natt?: Ja
4. Har du gillat en tjej/kille utan att berätta det för henne/honom?: Ja, i alla fall ett tag :)
5. Har du kysst någon under de två senaste veckorna?: Ja
6. Har du haft en hemlig beundrare?: På typ lågstadiet kanske, men det räknas väl inte
7. Är du kär?: Ja!
8. Vill du gifta dig när du blir stor?: Jag är redan gift :) (men kanske inte så stor)

10 TVÅ ALTERNATIV
1. Bilddagboken eller lunar?: Ingetdera
2. Hår eller ögon?: Ögon
3. Katter eller hundar?: Katter
4. Några få bästa vänner eller jättemånga "vanliga" kompisar?: Några få bästa vänner 
6. Coca-Cola eller Pepsi?: Coca-Cola
7. Utekväll eller romantisk hemmakväll?: Romantisk hemmakväll
8. Pengar eller lycka?: Lycka
9. Dag eller natt?: Dag 
10. Msn eller mobil?: Mobil

TIO \\\\\\\"HAR DU NÅNSIN...\\\\\\\"
1. Blivit påtagen när du försökte smita hemifrån?: Nej
2. Brutit ett ben?: Nej
3. Gjort nåt du ångrar?: Ja
4. Hoppat Bungee Jump?: Nej
5. Ljugit för någon du tycker om?: Inte medvetet
6. Ätit en hel tårta?: Nej
7. Gjort bort dig offentligt?: Antagligen nångång
8. Viljat bli tillsammans med ditt ex igen?: Aldrig haft något ex = nej

SENASTE
1. Telefonsamtalet du gjorde: Daniel
2. Telefonsamtalet du fick: Daniel
3. Personen du var med: Daniel
4. Roligaste grejen som hänt: Vet inte direkt, har varit en rätt lam dag
5. Personen du smsade: Daniel
7. Du skrev till på myspace: Ingen
8. Du kommenterade: Kommenterade nog Erika
9. Du tillbringade natten med: Daniel
10. Du kramade: Daniel

Snart helg

Ser framemot helgen, ska bli så skönt. Men det känns som att lite pluggning är på sin plats också. Hade tänkt få Daniel att gå igenom lite saker ikväll, får väl se om det hinns med. Vi läser grundläggande kemi och det känns att man inte har haft det på ett tag nu. Man vet att man har kunnat saker, men det har fallit i glömska ganska snabbt. Nu är det bara att fräscha upp och förhoppningsvis komma ihåg saker framöver.

Hemma en sväng

Jag hade föreläsning 10.15-10.45. Den skulle vara till 12.00. Men okej, tänkte jag, då hinner jag gå hem en sväng. Sagt och gjort, så nu sitter jag hemma och har just ätit lunch. Skönt att vara hemma en sväng. Sen är det föreläsning igen 13.15-15.00. Om den nu räcker hela tiden. Det känns fortfarande segt att gå till 18.00 ikväll. Man hinner ju knappt landa så ska man stiga upp och fara iväg igen. Men that's life.

Seeeegt

Det är jätteskönt med en ledig dag mitt i veckan, men det är inte bra. Jag har i alla fall tagit mig upp. Börjar inte förrän 10.15, men lyckades anmäla mig till en föreläsning om studieteknik som går till 18.00. Det känns segt. Ska sätta mig framför tv:n och kolla igenom lite kemi nu innan jag ska börja gå.

Trevlig dag!

Fettisdagen

Idag har jag hunnit vara ute och gå en sväng. Gick runt lite allmänt innan jag begav mig mot Ålidhem centrum och Ica. Handlade lite och gick sen hem med en kasse i vardera handen. Sen så har jag faktiskt inte gjort så mycket annat än att baka semlor. Har ganska precis fått färdigt alla bullarna, så nu är det bara fyllningen och grädden kvar, men jag tror att det får vänta lite. Det tog då en himla tid att baka ska jag säga, men gott blev det! Lägger upp en liten bild på de färdiga bullarna.



Jag har som sagt en halvledig dag idag. Jag tror att jag ska ta och gå ut en sväng igen och få lite frisk luft. Sen tänkte jag titta igenom lite kemi från igår och inför imorrn. Skönt att få lite koll på saker och ting. Jag fick förresten fyra par glasögonbågar i brevlådan idag. Hade beställt från favoptic.se för att prova för skojs skull. Håller på att vara lite less på mina glasögon, men jag vet inte vad jag ska byta till heller riktigt. Jag beställde hem dessa: Favara, Teramo svart/vit, Teramo vinröd/rosa och Viterbo. Känns som att ragordningen är så som jag skrev upp dem nu. Men jag vet inte om jag ska beställa något par. Dels så kostar det ju, och dels så vet jag inte vilka jag skulle vilja ha.

Hoppas alla har en bra dag! Nu ska jag ut i friska luften!

Veckostart

Ny vecka, nya föreläsningar. Idag började vår första "riktiga" kurs, Medicinsk kemi och cellbiologi. idag hade vi föreläsning om allmän kemi. Det är sånt jag vet att jag har kunnat, men som lyckats falla bort sen gymnasiet. Men jag hoppas att det kommer igen.

Imorrn är det studentsportardagen. Man kan tydligen fara på Iksu och prova på lite diverse grejer, men jag vet inte om jag har tid/ork/lust. Ska försöka baka och städa lite imorrn. Gå ut och gå en promenad och ta det lite lugnare. Fast jag borde verkligen komma igång med nån slags träning, speciellt med tanke på vilket yrkesval jag har inriktat mig på. Det kan ta ganska mycket på nacke och axlar om man inte har grundfysiken. Borde börja. Ska nog börja, men kanske inte än. Jaja, jag får se. Om jag får nåt ryck kanske det blir en sväng imorrn, annars blir det senare.

Lite mer inflyttade

Nu har vi äntligen fått in säng och soffa i lägenheten. Så otroligt skönt! Skolan går bra också, det är intressant. På måndag börjar första "riktiga" kursen. Vi har haft introduktionskurs nu i två veckor. Skönt med mjukstart.

Nej, nu blir det kväll och lite tv i nya soffan!