Lilla stora kattLenny ramlade ner från soffan och sen la han sig lite bakom gardinen. Ser ni hur han smått blänger på mig när jag tar kortet?

Stickad sjal

Till balen våren 2006 stickade jag en fin sjal till min balklänning (vilken jag i övrigt sydde, men nu var det sjalen jag skulle skriva om), efter detta mönster (pdf-fil). Garnet heter Rowan Kid Silk Haze, och var väldigt mjukt och fluffigt. Den var rätt lätt att sticka, men tog en evinnerlig tid. Ungefär en timme per rapport (mönsteromgång) = 20 h totalt. Tur att resultatet blev lyckat, annars hade det känts lite trist. Här är den i alla fall:(klicka för större bild)

BlomsterFotade lite när jag och mamma var på kyrkogården i Umeå sist. Jag måste ta mig i kragen och fota mer. Skulle vilja lära mig mer om webdesign och Photoshop också, men det får vänta. En sak i taget.

Har hittat en massa roliga bloggar om stickning. Blir så inspirerad! Sjalar och sockar och tröjor och allt möjligt fint. Skrev nån gång för typ ett halvår sen att jag höll på att sticka en klänning. Jag har nästan gjort klart den, men den är för stor så jag funderar på att beställa lite nytt garn och sticka i en mindre storlek. Jag skulle behöva göra klart en del handarbete som jag påbörjat för längesen. Kan bli spännande.


Bild från alltomhandarbete.se

Förresten

Jag klarade tentan! Med råge dessutom. Nöjd!

En liten humlaFotade en liten humla på en åkerbärsblomma. Jag skulle vilja lära mig att fota bättre. Har ju ändå en så pass bra kamera (Nikon D40) att det skulle vara kul att förstå lite hur den funkar. Måste ta mig tid nån regnig dag.

Hemma nu

Kom hem igårkväll och det är riktigt skönt. Idag har jag hunnit städa lite i badrummet och röjt upp databordet här. Det blir mycket bra! Har börjat ta tag i mitt rum också. Har packat en bananlåda med böcker och CD-skivor och annat som ska ner till Umeå. Nu när vi har fått våra bokhyllor så ska det minsann finnas böcker att ställa in i dem också. Fast vi var på IKEA så nyss så ko mmer jag på fler grejer som vi skulle ha köpt. Inte minst hit upp också.

Jag och mamma var ute och gick en promenad ikväll. Riktigt skönt. Ska försöka ta mig ut och springa imorrn tror jag. Annars blir det att fortsätta städa imorrn. Gå igenom och slänga bort och spara.

Hoppas alla har en bra sommar!

Åker hem!

Snart åker vi hem över sommaren! Ska bli riktigt kul att få vara hemma. Nu känns det att jag faktiskt har flyttat hemifrån, har inte varit där på över en månad tror jag. Skumt. När jag bodde i Storuman var jag i alla fall hemma varje helg. Det kändes inte som att jag hade flyttat överhuvudtaget. Men nu är det på riktigt och jag kommer aldrig att bo hemma som vanligt igen. Förutom nu på somrarna litegrann då. Det lär nog bli lika mycket Slussfors i sommar också om jag får gissa. Sen efter utbildningen och allt, ja, då vet man aldrig vart det bär iväg.

Lite knepigt känns det allt att lämna lägenheten också. Vi har ju så mycket grejer här nu. Jag tror jag har packat ner ungefär halva garderoben nu. Haha.

Sen ska det bli jättekul att få se huset i Slussfors, jag har inte varit där nånting sen de flyttade in. Nu är det ju dessutom målat och allt. Alla tre barnen har varsitt rum på övervåningen och jag och Daniel fick då en lyxsäng som är större och säkert skönare än den vi har här. Man klagar då inte! Länk till deras bilddagbok finns här nere till höger.

Bäst att fortsätta fixa iordning här nu. Snart bär det av!

Fotboll

Jag måste få skratta lite. Här sitter jag och ser fotboll med tre grabbar. Haha. Inte riktigt jag, men lite kul samtidigt. Nu är det 2-0 till Sverige i alla fall och det lät här när de två målen blev kan jag säga.

Har varit med Annika hela dagen idag. Riktigt kul. Längesen sist. Kom att tänka på att på torsdag är det fem år sedan vi gick ut Skytte. Känns som att det var så nyss, men det var ju hur länge sen som helst egentligen. Blir kul om vi har nån klassträff efter tio år.

Nu blir det lite fotboll igen. =)

Hemma från Sundsvall

Kom hem från Sundsvall och Ikea för nästan två timmar sedan. Har varit jättehärligt! Vi åkte ner med svägerskan med man och bodde på hotell inatt för att fara ut på Ikea och shoppa idag. Vi hade presentkort att bränna sen bröllopet så det var hur bra som helst. Köpte bokhyllor och CD/DVD-hyllor som kommer att levereras hem om nån vecka. Sen så köpte vi ett soffbord och en massa annat kul småplock. Hur kul som helst! Nu gäller det att få lite ordning på oredan här också. Har redan börjat lite smått. Det känns väldigt skönt att slippa tänka på skolan och bara få städa och göra iordning allt. Så bra!

Långpromenad

Jag skrev ju att jag skulle ut i solen efter att jag hade kommit hem från tentan. Jag hade en liten tanke på att gå västerut och kanske tillochmed till Umedalen där Daniel jobbar. Sagt och gjort, jag gick från Tomtebo till Umedalen, tvärs över Umeå. Långt, men härligt! Det tog drygt två timmar. Ibland är det kul att göra nåt sånt här bara för att bevisa för sig själv att det verkligen går att göra. Dessutom hann jag svänga förbi mormor och morfars grav efter vägen.

Nu ska jag se lite tv. Daniel grillar korv ute på "balkongen" (vi har ingen riktig balkong, men närapå). Imorrn blir det nog en sovmorgon för mig och sen måste här städas! Ikea på eftermiddagen!

Tentan är gjord!

Nu har jag skrivit terminens sista tenta! Sommarlov! Tror jag ska ut och gå en sväng och kanske köpa mig en glass eller så, känner mig helt klart värd det. Det känns faktiskt som att det gick rätt bra (peppar, peppar) på tentan, men vi får väl se när resultatet kommer.

Det är hur varmt som helst ute här. Kanske man kan få början till en solbränna månntro? Ut ska jag i alla fall. =)