I Slussfors

Sitter nu i Slussfors och skriver. Det har varit underbart påskväder, om än lite kyligt. Solen har i varje fall tittat fram mest hela tiden. Det har blivit lite grillning och skoteråkning på de två dagar vi har hunnit vara här. Förhoppningsvis håller vädret i sig så man hinner göra lite mer kul!


Tips

Lyssna på:
Only hope med Mandy Moore (från A walk to remember)
Shackles (Praise you) med Mary Mary

Sök upp dem på YouTube eller så. Otroligt bra låtar!

Påsklov

Jag är L-E-D-I-G! Typ i alla fall. Men det räcker gott och väl! Ska finslipa labbrapporten från det vi skrev igår nu bara. Gick riktigt bra att skriva måste jag säga, fastän det tog lite tid. Skönt att det är gjort.

What!?

Google-reklamen i bloggen brukar ju vara kopplad till sånt man har skrivit i föregående inlägg. Jag tycks mig i alla fall ha sett det mönstret. Men nu i flera dagar så har det varit samma, eller liknande, reklam som den på bilden (klicka upp den till större format). Förstår bara inte vad jag har skrivit för att det ska vara just den reklamen. Nu gör det ju ingenting, jag blir bara så förbryllad. Försöker det säga mig nåt eller..? Haha, nä, knappast. Knepigt i alla fall.


Lite ovärt inlägg, men so be it. Imorrn åker vi hem!

Tjohej

Labben gick bra igår, om än tidskrävande. Nu är det bara rapportskrivning kvar. Har börjat lite, men ska försöka skriva i eftermiddag om vi kan. Hoppas att det går.

Ska stressplugga in det sista inför duggan idag. Börjar kl. 10. Men det går nog bra. Jag får alltid den känslan tillslut, även fast jag samtidigt känner att jag inte kan. Skumt.

Ny dag

Idag börjar jag kl. 9. Det är en bra tid faktiskt. Det jobbiga är att det är schemalagt tid till kl. 17. Inte så kul. Vi ska labba idag, "Enzymkinetik". Jag hoppas att det ska gå relativt snabbt att göra själva labbandet så man hinner börja tänka och räkna och kanske skriva lite på labbrapporten. Jag är mer nervig inför vilken grupp jag hamnar i än inför själv labben. Undrar om vi får gruppera oss själva som förra gången? Hum hum. Imorrn har vi dugga (typ ett deltest under en kurs, som man ibland kan få gratispoäng till huvudtentan från, jag hade ingen aning om vad dugga betydde innan jag började läsa så där ser man vad man lär sig mycket!) direkt på morgonen. Känns lite sisådär. Mycket som ska fastna. Men det blir muntligt i grupp så jag tror faktiskt att det ska gå bra. Jag trodde aldrig att jag skulle erkänna det, men för en gångs skull känns det lite som en lättnad att få svara muntligt och dessutom vara i en grupp. Grejen är att vi ska diskutera igenom frågorna i en timme innan, så om det är nåt som inte har fastat sen innan så hoppas jag att det ska sitta när det väl gäller. Men jag tror i och för sig inte att det är så lätt att bli underkänd på det här heller. Värre blir det på tentan. Men nu ska vi inte tänka på det. Laboration idag och dugga imorrn. Det är det som gäller. Sen är det faktiskt påsklov för min del!

Melodifestivalen 2008

Det här måste ha varit den bästa melodifestivalen på flera år! Helt klart rätt låt som vann enligt mig. Vad tyckte ni? Plus Björn Gustavsson som måste ha varit den bästa pausunderhållningen på år och dag också. Får nog börja se Parlamentet om han ska vara med där.

Nu ska vi se lite film och verkligen dra ut på kvällen. Skönt att kunna göra så ibland. Får se vad som händer imorrn. Det blir definitivt en del läsande och så kanske ett besök på nån kyrka. Ska höra vad mannen har för planer.

Ha en fortsatt trevlig helg alla därute!

Lite skryt

Måste bara skryta lite med att jag gjorde potatisbullar till middag idag. Vi har massa potatisar som håller på att bli gamla och så kom jag på att potatisbullar skulle vara riktigt gott. Lite kruxigt (för en som inte lagar fullt så avancerat mat dagligen) var det. Men sagt och gjort, och nu är jag mätt och belåten. Det blev till och med gott, bör väl tilläggas.

Tog lite bilder när jag var ute och gick förut idag. Det var jättefint och härligt väder. Önskar bara att man hade haft skidor här nere. Men det får bli att vara ute i vårvädret när det blir påsklov istället. Så skönt det ska bli!

   

Sjön på bilderna är Nydalasjön, vi bor ju nästan alldeles intill den. Verkligen bra läge.

Promenad

Nu ska jag ut och gå en stund i solskenet. Försöker plugga på lite smått. Det går väl lite framåt. Jag börjar förstå vissa saker, men det är så svårt att komma ihåg allt. Nåja.

Skönt med kväll

Pluggar på som vanligt, inget nytt på den fronten.

Vi ska nog gå ut och gå en sväng ikväll, skönt att komma sig ut lite. Det känns som att den mesta snön har smält bort här. Lite trist, men rätt skönt med barmark när man går till skolan också.

Tillbaks till det verkliga livet nu!

Dessa enzymer

Sitter och försöker lära mig ordet hypoxantin-guaninfosforibosyltransferas. Det är ett enzym och jag vet inte än vad det riktigt gör, men nånting gör det för annars hade jag inte varit tvungen att lära mig det. Over and out.

Ja, det är mycket just nu, men det är kul på samma gång. Man blir bara lite lätt less när föreläsningar inte ger så mycket utan man måste leta upp allt själv och läsa på engelska och hålla på. Som tur var så var det föreläsningen innan lunch idag och jag lunchade med ett bra gäng så det lyfte humöret lite och föreläsningen därefter var med den bra föreläsaren sen förut. Skönt.

En annan sak, varför ska det vara så svårt att öppna sig och lära känna nya människor? Jag tycker att det är jobbigt, ärligt talat. Tur att andra är lite öppnare och kan rulla igång ett samtal istället för en själv. Måste bara bli lite, lite duktigare på det här. Känns i alla fall som att det är många i klassen jag känner lite nu. Det känns också lite som att jag hamnar efter och i skymundan eftersom jag inte hänger med ut och så. Men i och för sig så känner jag att det inte behövs för min del. Nog om detta.

Måste nog trycka ner näsan i boken nu.

Som en skurtrasa

Kände mig som en skurtrasa när jag kom in genom dörren idag. Det regnar här nere och det är så trist. Man blir så blöt och det är inte alls kul. Återkommer med mer senare.

Söndag

Det har nästan varit vilodag idag. Vi har varit ute och gått en sväng till OKQ8. Såg kursansvarige där, kul att se att universitetsmänniskor har vanliga liv också. Annars så har jag suttit och renskrivit massa anteckningar igen. Det känns som att det är bra att renskriva. Då går man igenom allt en gång till och kanske fastnar något på vägen.

Har lyssnat lite på P3 Star på datorn medan jag har skrivit, men man blir snabbt less på alla låtar. Spelas mest bara topplistelåtar om och om igen. Såg Andra chansen igårkväll också, men blev rätt less på att låtarna kördes flera gånger. Tyckte inte att någon låt var sådär speciell. Jag tror starkt på Charlotte Perelli i finalen. Blir spännande att se vem som vinner tillslut. Tycker egentligen att det skulle räcka med en enda Melodifestival-sändning som det var förut. Nu med totalt sex program och 32 nya låtar känns det lite övermäktigt.

Bäst att fortsätta med tidsfördrivet. Vad ska det bli till middag sen då? Hm, bäst att fundera lite på det också. Ska visst åka och handla en sväng i eftermiddag också, blir kul!

Efterlängtad helg

Så skönt att det är helg! Det är faktiskt inte så farligt att gå skola som det låter (bara nästan). Det har då gått bra idag, så nu sitter jag mest och småpluggar och längtar efter Daniel som borde vara här om inte allt för länge. Då ska vi äta och sen åka och handla och sen bara ha myskväll framför tv:n.

Back to the metabolism! Ciao!

Än en gång

Jag upprepar; ska jag lära mig allt det här? Just nu känns det som en omöjlighet att verkligen lära sig alla dessa små, små steg och kunna se helheten och framförallt förstå vad som händer och varför och vad resultatet blir. Det är så mycket.

Har suttit och renskrivit en massa anteckningar sen jag kom hem idag. Har inte hunnit med hälften ens. Ska nog ta och läsa lite i boken också. Men först blir det en välförtjänt paus framför tv:n och Simpsons.

Min kväll

Såhär har min kväll sett ut. Te med citron och föreläsningsantecktningar om metabolismen. Visst ser det härligt ut? I alla fall te-bilden, tycker jag.

 

Dagen har faktiskt gått bra och föreläsningarna har varit intressanta, om än väldigt intensiva och faktaspäckade. Glykolys och glukoneogenes. Jajemän. Skulle vilja säga; ska jag kunna det här nu? Inte nu kanske, men gärna så snart som möjligt.

Idag åkte mamma hem och Daniel blir kvar där uppe till fredag, vilket betyder att jag blir ensam i två nätter nu. Lite trist, men då kan jag ju fokusera på studierna och vara tråkig när jag ändå är ensam. Det blir så fel att man ska behöva plugga på kvällar och helger, när man bara ska umgås och ta igen sig.

Vi fick förresten tillbaks kemi-tentan idag. Yes! Det är ungefär allt jag kan säga. Det gick bra. Skönt att veta att det är ur världen nu. Väldigt, väldigt skönt. Men jag undrar hur nästa tenta egentligen kommer att visa sig vara. Det är alltså en tenta på hela 15 hp-kursen (minus den första kemi-delen då). Blir intressant.

Nu måste jag fortsätta läsa lite innan jag ska lägga mig. Har faktiskt inte sett på tv något alls ikväll. Det är konstigt, jag är inte så gärna ensam hemma för att det är så tråkigt, men när jag väl kommer igång med pluggandet så är det väldigt bra att vara ensam och ostörd. Men jag längtar ändå efter Daniel. Oundvikligen.

Godkväll och godnatt på er!

Veckan flyter på

Har haft två tunga dagar på skolan nu. Är helt slut på. Har lite ont i huvudet och känner mig ovanligt trött, men annars så har jag tillfrisknat riktigt snabbt. Daniel åkte också på nåt, men har blivit bättre nu. Han är ju hemma på sportlov, så förhoppningsvis hinner han väl hitta på nåt kul innan han måste åka ner igen. Saknar honom lite bara.

Imorrn börjar jag senare, så jag ska försöka ta lite sovmorgon. Ska bli riktigt skönt. Mamma har ju varit här i två dagar och ska vara tills imorrn. Jag har fått skjuts till skolan varje dag, så det har varit bra. Speciellt när jag inte har känt mig helt okej.

Nu blir det nog att ta det lugnt. Känner att jag skulle behöva plugga in lite av alla föreläsningar vi har haft. Det börjar dra ihop sig till en dugga nu. Känns lite nervöst. Snart får vi veta tentaresultatet också hoppas jag. Hoppas att det gick bra bara.

Annars är allt bra och det flyter på. Återkommer med mer sen!

Vilken helg

Jag var som sagt hemma i helgen, men blev ordentligt sjuk natten till söndag (inga detaljer). Men det måste ha varit något jag ätit för nu känner jag mig helt okej. Mamma och jag körde ner till Umeå igårkväll. Kändes bra att i alla fall vara här nere om jag nu skulle känna mig bättre och orka fara till skolan. Vilket jag ju faktiskt gör. Väldigt skönt måste jag säga. Men det blir nog att vila sen idag.