Taormina på Sicilien

Vore det inte alldeles underbart att åka på bröllopsresa till Taormina? Jag tror verkligen på det. Frågan är när det skulle kunna bli. Det måste ordnas pass och pusslas ihop med skolstart och jobbstart och allt. Alternativt åker vi väl nästa sommar, eller nån annanstans under hösten/vintern. We'll see. Det smartaste just nu är ju att det blir plugg och jobb. Men vad (och var)? Frågorna hopar sig. Nu ska jag snart lägga mig och fundera istället. Tur att jag har en så underbar fästman att livet hursomhelst är fantastiskt bra oavsett vad som komma skall!

 
 
Bilder: fritidsresor.se

Ballerinas

Ett till par snygga skor, dessa från Halens.

 

Högskoleprovet

Tentan gick rätt så bra, tror jag. Om några veckor vet jag.

Imorrn gäller det igen - högskoleprovet. Sen ska jag bestämma mig och söka program för hösten. Vad ska jag bli egentligen? Vad VILL jag bli? Ska sätta mig med utbildningskatalogen nu och läsa igenom allt. Puh.

Tenta

Tenta imorrn. Hur ska det gå?

Mera papper

Har beställt mer papper och hoppas på att det kommer snart. Idag får jag i alla fall mitt första Panduro-paket. Var ju så smart att jag inte beställde allt på en gång (läs: glömsk). Men det går ju ändå. Måste bara betala lite mer frakt. Ska bli intressant att räkna ihop hur mycket det här kostar totalt sen. Det är säkert inte så mycket, men det skulle kunna bli.

Såg förresten en intressant lägenhet idag, en 3:a. Det är ju det här med kostnaden. Skulle vara skönt att hitta en som inte kostar så mycket. Time will tell.

Beställt papper

Idag har jag beställt lite papper, bara för att se hur de ser ut och så. Sen så beställde jag en akrylkloss till stämpeln för det behövdes tydligen. Hoppas den kommer nästa vecka så vi får fixa med korten. Ska bli så kul! Sen så beställde jag en skärmaskin som kommer att bli superbra att ha när vi ska skära till korten från pappersarken. Bazzill-papperet med linnestruktur var faktiskt riktigt bra. Det var bara struktur på ena sidan, men det var egentligen bara smart. Då blir det utsida och den släta sidan blir insida. Märks det att jag gillar det här?

En annan grej som verkar kul är scrapbooking. Undrar just om jag skulle försöka mig på det när allt bröllops-relaterat har lugnat ner sig. Det är nästan så att jag tror det. Fast det blir en senare fråga. Nu ska jag läsa engelska.

Stämpel

Hittade en fin stämpel idag som jag lyckades beställa utan några större besvär. Brukar det förresten vara besvärligt att beställa saker via internet? Nja, snarare att det är lite för lätt. Så kan det gå!

 

Skor

Hittade två par skor på Din Sko som kanske skulle vara fina till bröllopet. Gillar den första skon mest, men den andra ser ganska så skön ut faktiskt. Under klänningen syns ju ändå inte skorna så det spelar inte så stor roll hur de ser ut. Förutom färgen då, de måste vara vita i alla fall!

 

Dessutom har jag redan ett par hemma som jag skulle kunna ha, men när jag provade dem sist så kändes de så stela. Skoskav är ofrånkomligt i de skorna. Det bästa vore ju att prova lite skor innan man bestämmer sig.

Utbildning

Ständigt denna fråga om vad man ska bli när man blir stor. I år fyller jag 20 år och nog borde jag väl vara lite stor ändå? Jag har som mål att börja läsa en universitetsutbildning i form av ett program som leder till en yrkesexamen (eller i alla fall en examen som man har chans att få jobb med) till hösten. I vår läser jag en engelska A-kurs på 20 poäng, mest för att ha något att göra. Fast jag inser att engelska är rätt bra att kunna, och denna trista realia-del är faktiskt värdefull. En stor del av kurslitteraturen i andra kurser är just på engelska, och förhoppningsvis kommer min engelska att vara bra att ha vid vidare studier. Engelska är alltid bra i och för sig.

Hursomhelst, den verkligt stora frågan är vad jag ska läsa i höst. Jag har länge varit inne på medicin, tycker det verkar så intressant. Läkare är ganska uteslutet, om jag inte skriver 2.0 på högskoleprovet och blir modigare än vad jag är just nu. Sjuksköterska är ett alternativ, för att sedan kanske gå vidare och bli barnmorska, eller någon annan vidareutbildning. Biomedicin/biomedicinsk analytiker skulle säkert vara riktigt intressant att läsa, men frågan är hur lätt det blir att hitta jobb efter det. Det krävs ju nästan att man bor i en större stad för det eller åtminstone där det finns lasarett ungefär (= i en ganska stor stad). Tandläkare skulle jag också kunna tänka mig, men då är frågan varför. Intressant? Lätt att få jobb? Bra lön? Jag vet inte riktigt. Receptarie/apotekare är ett sista alternativ inom medicin/vård-biten. Det är säkert ett intressant jobb, men jag undrar om det ändå inte blir enformigt att jobba på ett apotek hela dagen. Det finns ju andra saker man kan göra som receptarie, läkemedelsarbete/forskning kanske, men då blir det nog svårt att komma undan att bo i en storstad.

Nästa yrke jag har funderat på är läraryrket. Grunden till detta beror nog mycket på att mamma är lärare och att fästmannen nyss har tagit lärarexamen. Det enda jag skulle kunna tänka mig just nu är att bli gymnasielärare, kanske i Eng/Bi, Bi/Ma eller Eng/Sv (fast det tror jag att jag är för naturvetenskapligt inriktad av mig för att bli). Plus för lärare är alla lov - sommarlov, höstlov, sportlov, påsklov. Skönare än så kan det inte bli och att dessutom vara lediga tillsammans är en väldig fördel. Frågan är om det väger upp så pass mycket att jag skulle kunna bli lärare, även om det egentligen inte är det jag vill. Fast jag vet ju inte vad jag vill heller.

Förut ville jag bli ballerina, men det var mer en väldigt orealistisk flickdröm från min sida. En lite seriösare fundering har varit att bli författare, men hur lätt är det att försörja sig på det? Författandet får stå på sidan av som ett hobbyintresse tillsvidare. Sen ville jag bli läkare efter att ha fastat totalt för tv-serien "Cityakuten". Det verkar spännande, men att själv vara i den sitsen? Nej, tack. Jag kanske ändrar mig och blir den där tjejen som är framåt och lite av en ledartyp, men tills dess så ligger läkar-planerna på is. Och just det, innan jag har fått 2.0 på högskoleprovet så är det kört i alla fall. Det finns nog alltid en tid i allas liv där man antingen vill bli proffs i någon sport eller musikalisk superstjärna. Musiken ligger mig närmast om hjärtat, så det alternativet hade varit mitt val i så fall, men när det kommer till kritan så inser man att det inte blir verklighet.

För att sammanfatta, så blev jag inte så mycket klokare att att skriva ner det här, men nu är i alla fall alternativen ganska så klara. Jag får helt enkelt ta mig en rejäl funderare och väga för- och nackdelar mot varann. Det är fortfarande lite mer än en månad kvar tills ansökningen ska in. Jag önskar mig själv lycka till!

Papper

Idag köpte jag lite roligt papper! Hittade världens bästa webshop, Scraphuset. Där fanns hur mycket som helst. Förutom dessa papper köpte jag även några Bazzill-papper med linnestruktur. Förhoppningsvis blir de bra till att göra inbjudningskort av. De var billiga dessutom, 5:-/st. På Panduro fanns kortkartong för 89:-/10 st. Det var ju inte precis det billigaste. Plus att jag såg att man kunde få lite rabatt om man köpte t.ex. 25 st Bazzill-papper. Det lär jag ju göra isåfall! Så glad jag blev nu. Det enda som är lite dåligt är att de är 30x30 cm, alltså inte A4. Det får man tåla. Det är ju bara att kapa av dem så att det blir rätt storlek och sen använda resterna till nåt annat bra.
Ett jättefint kort (eller är det två olika kort på bilden?) som jag har sett är det här:Elegant och stilrent även fast det är lite färgglatt. Nu var ju inte det här riktigt rätt färger för våra trycksaker, men själva stilen gillar jag mycket. Det första papperet från Scraphuset skulle jag kunna tänka mig att göra kort av och sedan binda ett vitt eller silverfärgat satinband ungefär som på kortet här ovanför. Det tror jag skulle bli något. Kanske lite tråkigt att det är grått, men ändå väldigt fint. Jag vill ha mina papper nu!

En gammal blogg

... med nya inlägg!